Allergenen

Leonidas-producten bevatten een bepaald aantal ingrediënten die allergieën of intoleranties zouden kunnen veroorzaken (zoals melk, gluten of noten).

Eieren en eiderivaten (albumine) In sommige producten worden stukjes koek gebruikt die eiwit kunnen bevatten. Sporen van ei kunnen dus aanwezig zijn in een groot aantal producten. De gelei, de sinaasappel- en citroenschijfjes bevatten eveneens albumine.

Gluten
Gluten is een molecule die wordt aangetroffen in granen zoals tarwe, gerst, haver en hun derivaten zoals malt. Sommige Leonidas producten zijn gemaakt met ingrediënten die gluten of sporen van gluten bevatten en kunnen bijgevolg gluten bevatten.

Droge vruchten
Alle Leonidasproducten kunnen sporen van droge vruchten bevatten. Veel Leonidas producten bevatten noten als hoofdingrediënt (hazelnoten, walnoten, amandelen, pistachenoten, pecannoten, …).

Melk (lactose, melkproteïnen,…)
Zuivelproducten zijn uiteraard belangrijke ingrediënten bij de bereiding van de meeste Leonidas producten. Ondanks de strikte reinigingsprocedures kunnen er sporen van melk aanwezig zijn in alle producten, met inbegrip van producten die geen melk of melkderivaten bevatten als ingrediënt.

Graag verwijzen we door naar de website van het moederbedrijf voor de meest up-to-date allergeneninfo: www.leonidas.com/allergies